< Tilbage // Windows 7 bliver sendt på pension // Næste >

Windows 7 bliver sendt på pension

8. november 2019

D. 14. januar 2020, er det slut med at få support til dit Windows 7 styresystem. Microsoft har gennem lang tid bebudet, at de stopper med udviklingen, supporten samt automatiske opdateringer af Windows 7 i det nye år. Er du bruger af det 10 år gamle, velkendte styresystem, skal du derfor læse med.

Hvad betyder ophøret af Windows 7

Siden d. 22. oktober, 2009 har Microsoft ydet produktsupport på Windows 7. Det forpligtigede de sig til i 10 år dengang, og det er med udløb af denne forpligtigelse, at de nu lukker helt ned.

Som bruger af Windows 7 har du kunnet få teknisk support, løbende opdateringer og en vished for, at dit styresystem var opdateret, sikkert og beskyttet mod hackerangreb og virus.

Det er nu slut. Kort og godt.

Du kan stadig godt bruge din computer og gå på internettet efter d. 14. januar næste år. Men det vil være som at åbne Pandoras æske og det sorte internet – du er ganske enkelt ikke beskyttet længere. Sårbarheden øges markant og til et niveau, som på ingen måder er anbefalelsesværdigt.

Vælger du at bruge Windows 7 efter d. 14. januar, 2020 vil Microsoft ikke længere tilbyde dig:

  • Teknisk support
  • Softwareopdateringer
  • Sikkerhedsopdateringer

Alt dette falder fra.

Hvad gør du så?

Det er svært at sige, hvor gammel et styresystem er i menneskeår, når det rammer en 10 års fødselsdag. Men tager vi den i hundeår, så svarer det til et sted mellem 60 og 70 år. Og selvom det er en god pensionsalder, taget danske tilstande i betragtning, så er det trods alt stadig en gammel sag, der fortjener at få fri.

Styresystemet er ganske enkelt heller ikke længere gearet til at beskytte sin bruger godt nok længere og den kompleksitet, der er gemt i nye cybertrusler, kraftigere og ”tungere” hardware mm. har brug for nye kræfter.

Microsoft har selv udtalt, at det er pga. deres behov for at yde max support på Windows 10 og lægge alle kræfter i udviklingen af styresystemet der.

1) Du skal have en ny computer

Har du en computer, der kører på Windows 7 er den klare anbefaling fra Microsoft, at du skal have en ny computer. Den anbefaling bakker vi op om.

Grunden er, at din nuværende maskine med stor sandsynlighed ikke kan køre Windows 10 – kapaciteten er simpelthen ikke stor nok.

Har du en maskine, der kører Windows 7 lige nu, og godt kan køre Windows 10 er det med korte udsigter. Softwaren kræver en hel del for at modstå det pres, der kommer med øgede krav til funktionaliteten, beskyttelse mm. Og derfor vil de kommende opdateringer til systemet sende din computer på pension inden for kort tid.

2) Sørg for at sikkerhedskopiere alt

Få fat i en harddisk, og sørg for at alt det, du har behov for at gemme bliver gemt. Brug evt. også OneDrive. Tjek at din back up rent faktisk gør sit job.

Derefter skal du i gang med at undersøge markedet for ny hardware. Ofte er investeringen i nyt hardware langt bedre og mere rentabelt, som beskrevet før.

3) Kontakt din it-leverandør/drift og support leverandør

En del support og it-driftshuse kan levere hardware til dig, inkl. sikkerhedspakke mm. På den måde er du sikker på, at du får det hele samlet og får alt installeret og supporteret, så det er sikkert og kører optimalt – ofte også til en bedre pris, end hvis du selv skal ud og indkøbe.

Hos os tilbyder vi hardware, sikkerhedspakker, support samt mandetimer, der kan hjælpe dig igennem denne transformation fra Windows 7 til 10.

Vi har gennem det sidste år oplevet en del af vores kunder ikke være vidende om denne udfordring, før vi tog telefonen og ringede rundt. Og vi oplevede også, at det var til stor frustration.

Derfor: Sørg for at have en god samarbejdspartner bag dig – en ekspert, som ved, hvad du har brug for eller i hvert fald hurtigt kan afkode det.

Er du i tvivl om noget som helst i denne forbindelse, så sidder vores it-afdeling og support klar til at hjælpe dig. Du kan ringe direkte til os her: 

Head of IT, Lasse Storm på telefon 29 99 06 10

Direkte til vores It-afdeling på telefon 35 10 05 00