< Tilbage // IT-sikkerheden er ikke bedre end den digitale adf... // Næste >

IT-sikkerheden er ikke bedre end den digitale adfærd i virksomheden

18. maj 2020

Du lukker vinduet til dit dyrebare hjem, men glemmer at lukke vinduet for virtuelt tyveri af dine dyrebare data.

Du passer godt på dine husnøgler, men giver gerne ”nøglen” til dit hardware, din email og din computer væk.

Hvorfor? Fordi vi forstår vigtigheden af at beskytte os i den fysiske verden, men ikke i den digitale. For mange af os, er stadig nyankomne i den digitale verden på trods af, at IT har en afgørende impact på vores hverdag – privat og på arbejdet.

Så hvad gør du, når du, og mange af dine medarbejdere, stadig træder med virtuelle barnesko? Læs med her …

Vi forstår ikke vigtigheden af digital sikkerhed

For at slå det helt fast: Den største trussel mod din virksomheds sikkerhed, er adfærd. Forkert og ukorrekt brug af mails er en af de helt store syndere, og du kan ikke forvente, at alle dine medarbejdere har forståelse for, hvordan de bruger mails korrekt.

Som virksomhedsejer står du altså med et behov for datasikkerhed i den ene hånd og en medarbejder adfærd i den anden, som ikke går i spænd. Tværtimod modarbejder de ofte hinanden.

En af de afgørende grunde til at det stadig går galt, er, at vi er en generation, der ikke er vokset op med et mindset, der er på vagt overfor digitale bits and bytes, tyveri, hacking mm.

Test fx dig selv: Hvor meget tid bruger du på at gardere dig mod indbrud i dit hjem, mens du slanger dig på en badestrand sydpå? Og hvor meget tid bruger du på at tænke over, hvornår du sidst skiftede password på din computer? De fleste af os kan sige ’tjek’ ved den første, men sjældent ved den sidste.

Fx har vi intet problem med at åbne underlige mails, dele vores computer med andre og skrive vores passwords på en sticky note, der ligger ”gemt” under vores tastatur. Det sker hele tiden, og interne kurser i virksomheden omkring god, digital adfærd hjælper sjældent på den lange bane.

Sikkerheden bliver, kort sagt, aldrig bedre end brugernes adfærd.

Så hvad gør du?

… udover at sende ”huskekager” ud til dine medarbejdere omkring password adfærd, mistænkelige mails osv.?

Vi anbefaler en løsning, der filtrerer indkommet, irrelevant data på brugernes mail – data, der kan indeholde virus/phishing osv.

Til dette findes der en række værktøjer, som vi naturligvis tilbyder hos Simple Solution.

Advanced Threat Protection

Vi er danske partnere på Barracuda email security, som tilbydes til alle vores kunder. Løsningen er super simpel og er en såkaldt ATP (Advanced Threat Protection ). Den går helt enkelt ud på, at du får en form for væg foran den primære mailserver, som tester al indgående og udgående mail. Altså, en form for filter på fx din Outlook, som hele tiden har et vågent øje på det, der bliver sendt til dig – og på det, som du sender ud.

Alle kendte exploits bliver filtreret fra og mistænkeligt indhold bliver testet i et sikkert sandbox miljø. Mistænkeligt indhold afvises, hvis systemet får færd af det og hjælper derfor modtageren til ikke at blive fristet af mails, der indeholder virus/phishing mm.

Vi tilbyder en komplet sikkerhedspakke, som indeholder filtrering af mails, backup af onedrive samt antivirus på lokalt udstyr, som er administreret og monitoreret i skyen.

Kontakt os

Ring til os, book et møde og så tager vi en snak om, hvordan vi kan gøre den digitale adfærd til et problem, der helt elimineres i din virksomhed.